ČLÁNKY

Prohlášení Spolku Prague Pride k aktivitám Spolku ČEPEK

Prague Pride se jasně distancuje od pedofilů a aktivit Spolku ČEPEK, dříve komunity ČEPEK (Československá pedofilní komunita) – dále jen “ČEPEK”. Spolek Prague Pride z.s. - dále jen “Prague Pride”) důrazně odsuzuje jakoukoliv formu zneužívání dětí.

Prague Pride vnímá vystupování ČEPEK tak, že se tento spolek rozhodl dlouhodobě zviditelňovat na aktivitách Prague Pride, aniž by bylo mezi Prague Pride a ČEPEK jakékoliv propojení či spolupráce. Prague Pride nespolupracoval, nespolupracuje, ani nebude spolupracovat s pedofily ani se členy spolku ČEPEK. Na naše akce je nezveme, k našim aktivitám je nepřizýváme, a nechceme, aby se jich účastnili.

Cílem našeho spolku je zlepšení kvality života osob s neheterosexuální orientací či transgender identitou, mezi tyto lidi rozhodně pedofilové nepatří.

Toto prohlášení vydáváme z důvodu dlouhodobých a přetrvávajících snah ČEPEK a odpůrců Prague Pride spojovat pedofily s LGBT+ lidmi, které se opět objevují v mediálním prostoru v období konání festivalu Prague Pride. Toto myšlenkové a předsudečné propojení dlouhodobě a znatelně poškozuje LGBT+ lidi, zejména pak gaye a jejich důstojnost, a zabraňuje zlepšení jejich situace ve společnosti.

V původním textu prohlášení jsme nesprávně spojili problém pedofílie s filmem V sítí, který se zabývá sexuálním predátorstvím. Tato informace byla z prohlášení odstraněna. Za nesprávné spojení se omlouváme.

CO DĚLÁME

AKCE

VZDĚLÁVÁNÍ

CO DĚLÁME

POMOC

VYJEDNÁVÁNÍ

KDO JSME

SLEDUJTE NÁS

NAKUPUJTE

FAKTURAČNÍ ÚDAJE

Prague Pride z. s.

Rybná 716/24

IČO 22842730

Zápis ve spolkovém rejstříku: Městský soud v Praze, oddíl L, vložka 22311

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

© Copyright 2020 Prague Pride z. s. All Rights Reserved.

VYHLEDAT

Image